Yritys

Arvokirja on  mukana elämän käännekohdissa!

Arvokirjan erityisosaamista  ovat kiinteistöarviointi ja kiinteistökaupan eri osa-alueet 

Auktorisoidulta kiinteistöarvioitsijalta saat alueen luetettavimman ja ammattitaitoisimman hinta-arvion pankkia, perukirjaa, lahjoitusta, ositusta tai verottajaa varten. 

Meillä suomalaisilla on yleensä koko omaisuus kiinni asunnossa; kiinteistöissä tai asunto-osakkeessa. Joskus elämä sitten yllättää ikävällä tavalla; tulee avioero, läheinen kuolee tai omaisuus ulosmitataan. Asunnon omistaja ei ehkä enää itse kykene huolehtimaan talosta ja hänelle määrätään edunvalvoja.  Kesämökkikin olisi perintösuunnittelun kannalta viisasta lahjoittaa lapsille perittävän elinaikana ja omaisuutta tulisi huoltaa ja korjata ehkä pankkilainan turvin. Näitä tilanteita varten omaisuus tulee arvioida.

Arvokirjan arvioitsijoiden pitkä kokemus arviointi- ja kiinteistönvälitystyöstä auttaa kun tarvitset edellämaituihin tilanteisiin puolueetonta ja asiantuntevaa arviota perukirjaa, ositusta, verottajaa, pankkia, maistraattia tai ulosottovirastoa varten.

Keskuskauppakamarin hyväksymät asiantuntijamme laativat myös tarvitsemasi sopimukset: kauppakirjan, lahjakirjan perukirjan, jakokirjan ja osituksen. Selvitämme myös kiinteistöjen epäselviä omistusasioita esimerkiksi lainhuutoa varten.

Maanmittauslaitoksen määräämä julkista kaupanvahvistajaa tarvitaan aina vahvistamaan kiinteistöjen luovutukset.

Tarvittaessa esimerkiksi perinnönjaon yhteydessä myymme asunto-osakkeen, omakotitalon, määräalan tai tontin. Kun kaikki  asiat huolehditaan samassa paikassa, niin aikaa kuluu vähemmän, kustannukset pienenevät ja asiat tulee hoidettua ammattitaitoisesti ilman ylimääräisiä huolia.

Omaisuus kannattaa turvata erilaisin oikeudellisin ennakoinnin keinoin:  Päätä edunvalvontavaltuutuksella hyvissä ajoin kuka omaisuudestasi huolehtii, jos et siihen itse enää kykene.  Avioehdolla voit turva esimerkiksi perityn omaisuuden kuten kesämökin pysymään suvussa ja keskinäisellä testamentilla puolison asema ei heikkene, jos elämä yllättää ikävällä tavalla.

 

 


Kiinteistöarvioitsija Maria Saarenpää

Olen työskennellyt Oulun seudulla kiinteistönvälittäjänä vuodesta 2000. Erityisosaamiseni ovat vaativat kiinteistökaupat. Ylemmän kiinteistönvälittäjätutkinnon suorittamalla olen osoittanut korkeatasoista osaamista kiinteistönvälitysalan eri tehtävien hoidossa

- Maria Saarenpää

Tutkinnot
  • Auktorisoitu Kiinteistöarvioitsija, AKA Asuntoauktorisointi 2015
  • Ylempi kiinteistönvälittäjä 2008
  • Kaupanvahvistaja 2008
  • LKV-tutkinto 2006

maria.saarenparvokirja.fi
www.arvokirja.fi
044 422 8801