Soita 044 422 8801 / 044 422 8802

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus ja maksuhäiriöiden tarkistus

Asunnon vuokraus on asia, joka kannattaa tehdä yhdessä ammattilaisen kanssa.

Usein tiedot ja käsitykset vuokrausta koskevasta lainsäädännöstä ovat puutteellisia tai jopa vääriä sekä vuokranantajilla kuin vuokralaisillakin.

Kodin Arvokirja laatii vuokrasopimuksen ja tarkistaa vuokralaisen mahdolliset maksuhäiriöt ja neuvoo esimerkiksi vuokravakuusasioissa.

Vuokraus kannattaa Haukiputaalla ja Iissä

Haukiputaalla ja Iissä on harmillisen vähän yksityisiä vuokra-asuntoja. Useimmiten sijoittajat haluavat ostaa sijoitusasuntoja Oulun keskustasta. Kaupungissa on kova kilpailu hyvistä vuokralaisista ja  runsas vuokra-asuntojen tarjonta on madaltanut vuokratasoa.

Kuntakeskuksissa taas on pula yksityisten vuokraamista asunnoista; vuokralle käyvät pienet asunnot ja isot omakotitalot; ja kaikki siitä väliltä. Vuokrataso on hyvä ja vuokralaiseksi haluavat yleensä eläkeläiset. Esimerkiksi 50 neliön kerrostaloasunnon saa keskimäärin 50 000 eurolla, josta vuokratuotto on  n. 6 %.

Kun oikea vuokralainen löytyy Kodin Arvokirja tarkistaa vuokralaiseksi tulevan mahdolliset maksuhäiriöt ja laatii vuokrasopimuksen.

Vuokranantajaa ja vuokralaista askarruttavat monet kysymykset

Vuokranantajaa usein askarruttaa esimerkiksi vuokran suuruus, vakuusasiat ja vuokrausaika. Vuokralaisellakin saatta olla liuta kysymyksiä vuokrasuhteesta, johon yksityisen vuokranantajan on mahdotonta vastata. Me kerromme kummallekin osapuolelle puolueettomasti heidän oikeutensa ja velvoitteensa. Kun asiat ovat kummallekin selvät on vuokrasuhde mutkaton ja onnistunut alusta loppuun.

Aina kaikki ei mene niinkuin piti

Joskus vuokralaiseksi sattuu esimerkiksi sellainen henkilö, joka aiheuttaa toiminnallaan häiriötä muille asukkaille tai ei esimerkiksi maksa sovittua vuokraa. Näissä tapauksissa vuokrasopimus täytyy purkaa, jos varoituksista ja neuvotteluista huolimatta ei tilanteessa tapahdu muutosta. Jos Sinulla on vastaavanlainen, hankala tilanne, kysy neuvoa!

Haluan lisätietoja

Lähetä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella tai soita 044 422 8801 / 044 422 8802

Yhteystiedot

Kiitoksia yhteydenotosta

Yhteydenotto onnistuneesti lähetetty.

 

Kodin Arvokirja.fi | Revontie 2, 90830 Haukipudas | Puh. 044 422 8801 / 044 422 8802 | etunimi.sukunimrvokirja.fi

AKA – Auktorisoitu kiinteistöarvioija