Soita 044 422 8801 / 044 422 8802

Arviointipalvelut

Arvioinnin asiantuntija Oulun seudulla

Luotettava arviokirja kaikissa tilanteissa              

Asiantuntevasta arvioijasta on apua tilinpäätöksissä, vuokrauksissa, osituksen ja perinnönjaon yhteydessä sekä riitatilanteissa. Haastava markkinatilanne edellyttää esimerkiksi pankeilta yhä huolellisempaa ja säännöllisempää vakuusarviointia. Kiinteistökaupan erityistilanteissa; mm. ulosmittauksissa, velkasaneerauksissa ja edunvalvonnassa tarvitaan usein kokenutta arvioitsijaa.

Olen toiminut kiinteistönvälittäjänä Oulun seudulla n. 15 vuotta, viimeiset n. 8 vuotta omistajayrittäjänä Haukiputaalla ja Iissä. Olen tehnyt n. 1000 kiinteistökauppaa ja vuosittain laadin noin 50 kirjallista arviointia. Arvion tilaajia ovat esimerkiksi ulosottovirasto, asianajajat, pankit ja erilaiset jakokunnat. Erityisosaamiseni ovat vaativat kiinteistökaupat. 

Noudatan arvioinnissa hyvää kiinteistöarviointitapaa ja kiinteistönarviointilautakunnan sääntöjä. Tutustu lisäinformaatiossa olevaan laatimaani esimerkkiarviokirjaan! Ammattimaisesti laadittu arviokirja mm. selvittää tilaajalle arvon muodostuksen perusteita; toteutuneita kauppahintoja sekä analyysin asunto-osakeyhtiön taloudellisesta tilanteesta.

AUKTORISOITU KIINTEISTÖARVIOITSIJA, AKA (Asuntoauktorisointi)

Auktorisoinnilla taataan arvioitsijan ammattitaito sekä arviolausunnon laatu.

Auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA) on Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnan hyväksymä asiantuntija. AKA-arvioijasta on apua, kun tarvitaan puolueetonta ja asiantuntevaa arviota esimerkiksi vaativimpien kiinteistökauppojen yhteydessä, vakuusarvioinneissa, tilinpäätöksissä, vuokrauksissa, osituksen ja perinnönjaon yhteydessä sekä riitatilanteissa. AKA määrittää toimeksiannon perusteella kiinteistön arvon ja laatii kirjallisen arviolausunnon.

AKA:lla on arviointitehtäviin soveltuva koulutus ja pitkä työkokemus arviointialalta. Pätevyys osoitetaan suorittamalla vaativa AKA-koe hyväksytysti. AKAt ovat sitoutuneet noudattamaan kiinteistönarviointilautakunnan sääntöjä, ohjeita ja määräyksiä, Hyvää kiinteistöarviointitapaa sekä kansainvälistä arviointistandardia

Alueesi auktorisoitu kiinteistö­arvioitsija, AKA (Asunto­auktorisointi)

Maria Saarenpää p. 044 422 8801

Tutkinnot:

  • Auktorisoitu kiinteistöarvioitsija, AKA (asuntoauktorisointi) 2015                   
  • Medianomi, OAMK 2009
  • LKV-tutkinto 2006
  • Ylempi Kiinteistönvälittäjän tutkinto 2008
  • Kaupanvahvistaja 2008

Arvioinnin tarkoitus

Jos toisin ei sovita, arviokirjassa arvioidaan arvioitavan kohteen arvopäivän markkina-arvo:

"Todennäköisen velattoman kauppahinnan, määrittäminen, jolla omaisuus arvopäivänä vaihtaisi omistajaa liiketoimeen halukkaiden ja toisistaan riippumattomien myyjän ja ostajan välillä asianmukaisen markkinoinnin jälkeen osapuolten toimiessa asiantuntevasti, harkitusti ja ilman pakkoa."

(International Valuation Standards, IVS 2003)

Varaa arvioinnin koulutuspäivä

» Lue lisää ja tee varaus


Haluan lisätietoja

Lähetä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella tai soita 044 422 8801 / 044 422 8802

Yhteystiedot

Kiitoksia yhteydenotosta

Yhteydenotto onnistuneesti lähetetty.


Lisäinformaatio

  Kirjallinen ja suullinen hinta-arvio

  Arviomenetelmät

  Hinta-arvio pankkia tai perukirjaa varten

Isännöinti Kodin Arvokirja, Oulu Haukipudas

 

Kodin Arvokirja.fi | Revontie 2, 90830 Haukipudas | Puh. 044 422 8801 / 044 422 8802 | etunimi.sukunimrvokirja.fi

AKA – Auktorisoitu kiinteistöarvioija